728x90 AdSpace

Son Yazılar

HAVA SAVUNMASI


HAVA SAVUNMASI

Clash Of Clans oyununda hava savunması oldukça önemlidir. Okçu kulesi, yardımcı kulesi her ne kadar havadan gelen saldırılar için savunma yapabilse de hava savunmasında çok tesirli değildir. Hava savunma ünite ile havadan gelen saldırgan ünitelere çok ciddi hasar verebilirsiniz.

Clash Of Clans oyununda genellikle 40. ve 50. seviyeler arası dev ve sonrasında gelen şifacı ile toplu yıkım saldırılarına maruz kalırsınız. 50. ve 60. seviye arasında ejderhalar ve sonrasında ise 20 – 30 adet balondan oluşan yoğun hava saldırılarına maruz kalırsınız. Bu gibi saldırılarda eliniz kolunuz bağlı bir biçimde seyretmemek için hava savunmanızı, köy binasının izin verdiği en üst seviyede tutmaya önem veriniz.

Özet

Hava savunması, saniye başına çok fazla zarar veren güçlü bir savunma binasıdır, havadan gelen saldırılara karşı savunma yapar.
Hava savunmaları her seferinde sadece bir tane hava silahına nişan alabilir ve atış yapabilir.
Yerdeki birliklere hasar veremez ya da daha önemli bir birime (köy binası gibi) saldırmalarını engel olamaz, yönlerini değiştirmez.

Savunma Stratejisi
Hava savunmasının harika bir menzili ve saniye başına zararı vardır. Oyun içi anlatımda da ifade edildiği gibi, onları en fazla alanı kapsayacak biçimde yerleştirmek gerekir. 8. seviye köy binası olan bir köy için yaygın bir strateji onları üçgen şeklinde (ya da 4 tanesine sahip olduğunuzda kare görüntüsünde)köy binanızın etrafına yerleştirmektir. Hava savunmaları yerden saldıran birlikler tarafından yapılan saldırılar sırasında tanınmış ilk hedefler arasındadır, zira onlara saldırmazlar ve gökyüzü artık tehdit altında değildir; balonlar, ejderler, şifacılar ve dalkavuklar zarar alamazlar. Hava savunmaları genellikle okçu ve yardımcı kuleleri yetersiz kaldığı durumlar içindir, ve genelde yetersiz kalırlar, en azından hava üniteleri için). Eğer mümkünse hava savunmalarınızı ilk savunma çizginizin gerisinde muhafaza edin (örn: toplar ve okçu kuleleri), genellikle duvarlar arasında. Bu büyük dev ve golemler tarafından yıkılmalarını engel olacak, şifacının savaşta etkin rol almasını önleyecektir. Devlerin hava savunmasını yıkması ne kadar uzun sürerse, okçularınızın onları, şifacı harekete geçmeden zayıflatması o kadar zaman gerektirecek.

Saldırma Stratejisi
Hava savunmalarına ilk olarak saldırmak doğaldır, zira onları temizlemek havadan bir saldırı yapmak için yolu açar. Şifacılar hava savunmalarına karşı çok zayıftır bu yüzden şifacıları yerleştirmeden önce devlerle bu savunma ünitelerini yıkmak stratejik bir atılımdır. Yerden saldıran birçok birlikle basitçe yıkılabilirler. Balonları hava savunmasından uzak tutmak tavsiye edilir, zira uzak mesafelerden bir ya da iki vuruşta balonları yıkma güçleri vardır. Hava savunmalarının ejderhalara karşı güçsüz olduğu halde, hava savunmalarını ejderhalarla meşgul edip savunmanın büyük bir bölümünü balonlarla yıkmak mümkün olabilir. Hava savunmalarını etkisiz hale getirmenin harika bir yolu da geniş bir dalkavuk grubu kullanmaktır, zira hava savunmaları sadece bir tane hedefe atış yapabilirler.

Yükseltme farklılıkları

Hava savunmaları 4, 7 ve 8. seviyelerde değerli resim değişikliklere uğrarlar.
İlk inşa edildiğinde hava savunmaları tahtadan tek bir borudan ve kırmızı- siyah renklerinde bir roketten oluşur.
2. ve 3. seviyede, kırmızı-siyah renkte ek bir roket eklenir.
4. seviyede, ikinci bir boru eklenir ve her boruda iki roket bulunur. Roketler kırmızı-siyah renklerinden sarıya dönüşür, bunun yanı sıra da sarı-siyah renklerinde başlıklar eklenir.
5. seviyede, hava savunmasının borularına beşinci bir roket eklenir.
6. seviyede, üçüncü bir tahta boru eklenir, her boruda 2 roket bulunur.
7. seviyede, 3 adet boru; tek ve geniş, tahtadan bir boruyla değişmiştir ve 5 adet roket bulunmaktadır.
8. seviyede, borunun gövdesine kırmızı renkte bir kaplama eklenir, koyu metal bantlar ve altın perçinler bulunur. 4 adet geniş roketle doludur ve sarı siyah olarak renklendirilmişlerdir, V-2 roketine benzer bir biçimdedir.

Diğer
Roketlerin ateşlenme resmi vardır. Patladıklarında yeteri kadar dikkatli bakarsanız ufak bir ışık gösterisi görebilirsiniz. 1. seviyeden 6. seviyeye kadar hava savunmasındaki roket sayısı, seviyesiyle aynı olur. Ancak 6. seviyeden sonra her yeni seviye bir roketi kaldırır. Hava savunmasının resim olarak sahip olduğu roket sayısı, gerçekte olan cephanesini etkilemez. Hava savunmasının sınırsız cephanesi vardır ve hava savunmaları yaşadıkça saldırmaya devam ederler. Azami seviyede olsa dahi tahta olarak görünen 2 savunma yapısından biridir. Diğeri de Gizli Tesla saldırı birimleridir.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: HAVA SAVUNMASI Description: Rating: 5 Reviewed By: JOHN DOE
Scroll to Top