728x90 AdSpace

Son Yazılar

HAVAN TOPU


HAVAN TOPU


Havan topu, oyundaki en güçlü savunma ünitelerinden birisidir. Hasar gücü yeni oyuncular için her ne kadar yanıltıcı ve güçsüz gözüküyor olsada belirtilen saniye başına zarar, havan topunun 5 saniyede bir ateş etmesinden ötürü 5 ile çarpılarak sonuç elde edilir. Alan tesirli mermi atan havan topu ile grup durumunda yapılan askeri saldırılarını genellikle tek bir isabetli vuruş ile yok edebilirsiniz.


Özet

Havan topları oyuncuların ağır savunma ünitelerindendir. Düşman menziline girdiğinde düşük bir sık sık gülleler fırlatır.
Havan toplarının saldırı başına yüksek zararı, alan etkisi ve 5 saniyede bir patlayan bir gülle fırlatan saldırı tipi vardır. Bu alan zararı uzun menzilleriyle birleşir ve onları kalabalık-güçsüz saldırı birimleri karşısında (barbarlar, okçular, goblinler) ölümcül bir salah haline getirir. En büyük dezüstünlükı, çok yakınında bulunan düşman birliklerine saldırıda bulunmaması ve düşük saldırı hızıdır.
Havan topunun güllesinin hedefine ulaşması uzun bir süre aldığı için (1 saniyeden çok), goblinler gibi hızlı birlikler basit bir biçimde havan topunun saldırısından kaçabilirler.
Havan topları hava birliklerine saldıramaz.


Savunma Stratejisi
Havan topları genelde köyünüzün merkezine yerleştirilmelidir, genellikle bir duvarın arkasında olması gereklidir. Uzun menzili diğer yapıların arkasından ateş etmesine izin vermektedir. Alan etkisinden ötürü saldırı birliklerini çabuk bir biçimde etkisiz hale getirebilir; çoklu havan topları daha fazla yıkım ve zarar demektir. Köyünüzün merkezine havan toplarından bir üçgen oluşturmak akıllıcadir, bu aynı alana çokça havan topunun atış yapmasına imkân sağlar ve çok daha çok bir zarar elde etmenizi sağlar. Her seviye için, bir havan topu kendisiyle aynı seviyedeki bir okçuyu tek atışta öldürebilir. Bir havan topuyla yardımcı kulesini yan yana yerleştirmek akıllıca bir çift oluşturur, zira havan topu geniş bir alanı korurken, yardımcı kulesi de havan topunu kör noktasını doldurabilecek birliklerden ve hava saldırı birimlerinden koruyacaktır. Aynı hücrede olmayacak biçimde, havan toplarını birbirlerine yakın biçimde yerleştirmek zekice olacaktır. Birden çok havan topunun etki alanı kesiştiğinde, gerçek anlamda neredeyse hiçbir birliğin sağ kalamayacağı bir ölüm alanı oluşur.

Saldırma Stratejisi
Havan topunun kör noktası, nadir atış hızı ve hava savunmalarına ateş edememesi onları, çoğu saldırı nedenuna karşı zayıf kılar. Barbarlar ya da goblinler gibi hızlı ve yakından saldırı yapan birlikler (bütün kaynak binaları yıkıldıktan sonra) kısa sürede gülleden kaçıp kör noktaya girebilirler. Aynı zamanda okçular da daire şeklinde havan topunun etrafına yerleştirilirlerse ya da etten bir duvarla korunlinkarsa etkili olabilirler. Havan topunun nadir atış hızı onu devlere karşı ve yıldırım büyüsüne karşı da zayıf kılar. Son olarak, hava savunması yapamamaları, havan toplarını balonlar, ejderhalar ve dalkavuklara karşı savunmasız bırakır. Birliklerinizi saldırı için yerleştirirken kümeler durumunda yerleştirmekten sakının. Havan toplarının alan etkisi çok fazla zarar vermektedir.

Yükseltme Farklılıkları

Havan topları 4, 6, 7 ve 8. seviyelerde önemli resim değişikliklere uğrarlar.
İlk inşa edildiğinde, havan topu siyah bir gövdeden ve iki yarım sabitleme halkasından oluşur. Gri taş bir gülle fırlatır.
2. ve 3. seviyede, havan topları büyür ve altın bir halka eklenir.
4. seviyede, havan topunun sabitleme halkası parlak altın rengine dönüşür. Güllesi de siyah bir taşa dönüşür.
5. seviyede, altın kemer kısmı en büyük boyutuna ulaşır.
6. seviyede, havan topunun gövdesi tamamıyla altına dönüşür. Güllesi de altından ateşli bir şekil alır.
7. seviyede, havan topunun gövdesi altından süsler olan siyah bir renge dönüşür ve her destek platformuna kuru kafa (bunun dışında da etrafında kemik parçaları) şekli eklenir.
8. seviyede, havan topunun rengi metalik bir renge dönüşür ve gövdenin içine alev şekli eklenir. Ateşli altın gülle daha büyük bir şekil alır.


Diğer
“Havanlı Mauler” adında bir başarı var ve çok oyunculu savaşlarda belirli miktarda havan topu yok edince kazanılır. Havan topunun saniye başına zararının bu kadar düşük olmasının nedeni nadir atışlar yapmasıdır. Güllesi her yere düştüğünde ekran hafif bir biçimde sarsılır. Tüm azami savunmalarının en düşük vuruş noktasına sahiptir. Çok belli olmasa da havan topu lider birlikleri geri itebilir ve bu birliklerin hedeflerini değiştirmelerine yol açabilir.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: HAVAN TOPU Description: Rating: 5 Reviewed By: JOHN DOE
Scroll to Top