728x90 AdSpace

Son Yazılar

BÜYÜCÜ KULESİ


BÜYÜCÜ KULESİ

Sır dolu savunma birimi! Büyücü kuleleri güçlü alan tesirli zarar verirler ve hem uçan hem de yerden saldıran birliklere atış yapabilirler.

Özet

Büyücü kulesi spiral, koni görüntüsünde kristal taştan, üzerinde büyücü bulunan bir kuledir. Güçlü alan tesirli vuruşlarını hem yer hem de havadan saldırı yapan birliklere karşı kullanabilir ancak menzili kısadır.
Aynen havan topu gibi büyücü kulesi de düşman birlikleri yerle bir eder. Ancak, havan topunun aksine saniye başına zararı daha yüksektir ve her düşmana saldırabilir. Ayrıca yine havan topunun aksine büyücü kulelerinin kör noktaları yoktur.
Büyücü kulelerinin gizemli saldırıları havan toplarından daha düşük bir zarar verse de, atış oranı havan topundan çok daha yüksektir. Bu büyücü kulesini diğer savunma birliklerini çok yakına giren birliklerden güvenliğini sağlamak için kusursuz bir silah yapıyor. Büyücü kulesinin tek zayıf yönü menzilidir, bu anlamda büyücü kulesi en düşük menzilli savunma ünitelerinin arasındadır.
Büyücü kuleleri ve havan toplarının birbirlerini tamamlayıcı özellikleri vardır, zira her birinin kendine göre zayıf ve güçlü yönleri vardır ve birleştiklerinde düşman birliklerini farklı yollardan etkisiz hale getirirler.
Büyücü kuleleri kısa menzillerine rağmen zorlu olabilirler. Köyün onlar tarafından korunmayan bir yerinden saldırı yapmak daha mantıklı olacaktır. Birkaç dev büyücü kulesini oyalarken okçular, büyücüler ya da dalkavuklar sayesinde bu kuleleri kısa sürede yok edebilirsiniz. Askerlerinizi büyücü kulesinin çevresine daire görüntüsünde dağıtıp alan etkisinden kurtulabilirsiniz. Farklı savunmalar menzilin içinde değilse ve seviyelere birbirini tutuyorsa 1 dev ve 5 okçu bir büyücü kulesini etkisiz hale getirebilir.

Savunma Stratejisi
Mükemmel bir savunma stratejisi, büyücü kulesini köy binasının yakınına koymaktır. Çünkü büyücü kulesinin alan etkisi ve yüksek saldırı oranı vardır. Ancak, kısa menziline rağmen bazı durumlarda köyünüzün dışına yerleştirmek bile isteyebilirsiniz. Bir diğer iyi strateji ise havan toplarınızın yanına yerleştirmektir. Çünkü ikisi birbirlerinin eksiklerini tamamlar. Depolarınızın yanına yerleştirmek, kaynaklarınızı büyücü kulesinin tesirli ve hızlı alan saldırıları yardımıyla goblinlerden korumanın tesirli bir yolu olacaktır. Havan topu ve büyücü kulesinin menzillerini birbirlerinin menzillerine yerleştirmenin savunmanıza katkısı büyük olacaktır. Havan topu ve büyücü kulesi kombinasyon örneği: Havan topunun geniş menzili yardımıyla, düşman birlikleri büyücü kulesinin menziline girdiklerinde canları azalmış olacaktır, bu da yok olmalarını basitleştirecektir. Ayrıca büyücü kulesi de havan topunun kör noktasını savunmuş olacaktır.

Saldırma Strateji
Saldırı için bazı birimleri dikkat dağıtmak amacıyla kullanın (devler, barbarlar gibi) ve yüksek menzilli birliklerinizle bu kuleleri yok edin (örn: okçular). Devler ya da barbarlar gibi yakın saldırı birlikleri büyücü kulelerine saldırırken kendileri de ölebilirler. Ayrıca alan etkisinden de çokça zarar almış olacaklardır.Askerlerinizi yerleştirirken büyücü kulelerinin önünde grup haline gelmeyecek biçimde yerleştirmenize dikkat edin. Çünkü büyücü kulesi basitçe bu oluşan grubu yok edecektir.

Yükseltme farklılıkları

Büyücü kuleleri 3, 6, 7 ve 8. seviyelerde değerli resim değişikliklere uğrarlar.
İlk inşa edildiklerinde, büyücü kulesi sağlam gri bir taştan yapılmıştır.
2. seviyede kulenin alt kısmı iksir rengi olan pembeye dönüşmeye başlar, aynen 6. seviye duvarlar gibi. Eğer yeterince dikkatli bakarsanız bunu görebilirsiniz, veya basitçe gözden kaçabilir.
3. seviyede, kristaller daha görünür hale gelir.
4. seviyede, kristal yapı kulenin etrafında dönerek yükselmeye başlar.
5. seviyede, kulenin temeli tamamiyle kristale dönüşür, sadece kulenin üst kısmı taş olarak görünür.
6. seviyede, gri taş şekli kalmaz. Tüm kule pembe kristale dönüşür, aynen devasa bir 6. seviye duvarına benzemektedir.
7. seviyede, kule dikenler arasında belirir ve bütün kule tamamıyla 7. seviye duvar gibi kararır.
8. seviyede, daha geniş bir üst kısım ve daha sivri detaylardan oluşur. Dikenler kule üzerinde daha erimiş bir görüntüye sahipler ve her köşede sütunlar belirir. Aynı zamanda gövdenin etrafında altında bulunan lav kaynağını belirten simgeler de oluşur.
Büyücü kulesinin üst görünümü seviye değiştikçe değişir. Görünümü değişse de her zaman ateş topu saldırısı yaparlar. (hangi büyücü görünümü olduğu fark etmeksizin)
İlk yerleştirildiğinde, büyücü kulesinde 1. ya da 2. seviye büyücüler bulunur.
3. seviyede, büyücünün görünümü 3. ya da 4. seviye büyücü şekli ile değişir.
5. seviyede, büyücünün görünümü 5. seviye büyücü şekli ile değişir.
8. seviyede, büyücünün görünümü 6. seviye büyücü şekli ile değişir.

Diğer

Bir büyücü kulesi kurmak için büyücü savaşçısını açmış olmanız ya da eğitmeniz gerekmemektedir. Eğer varsa büyücülerinizin seviyesi, büyücü kulenizdeki büyücünün görünümünü etkilemeyecektir.
Büyücü kulesini yükselttiğinizde, büyücü kulesi üzerindeki büyücü görünmeyecektir ve yükseltme bitene kadar yeniden görünmeyecektir.
Büyücü kulesinin yerini değiştirdiğinizde, üzerindeki büyücü görünmeyecektir.
Bilgi ekranındaki büyücü kulesinin resminde büyücüler yoktur.
İlginç bir biçimde normal büyücüler, büyücü kulesi üzerinde olanlardan daha güçlü saldırılar yaparlar. Ancak büyücü kulesinin üzerindeki büyücülerin  vuruş noktaları diğerlerine göre çok daha çok.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: BÜYÜCÜ KULESİ Description: Rating: 5 Reviewed By: JOHN DOE
Scroll to Top