728x90 AdSpace

Son Yazılar

CEHENNEM KULESİ


CEHENNEM KULESİ

Cehennem kulesi, kalın zırh ile yanan alev püskürtür. Püskürtülen alev, hedefte ne kadar çok kalırsa zarar puanı katlanarak artar ve oyundaki en güçlü üniteleri saniyeler içerisinden yok eder. Cehennem kulesi, en çok tercih edilen hedefi olmayıp yerdeki ve havadaki bütün üniteleri vurabilir. Golem, ehderha ve pekka gibi üniteleri çok kısa zamanda öldürebilen cehennem kulesi, x-topu gibi iksir yüklenerek çalışır. Ancak x-topunun aksine normal iksirle değil kara iksir ile çalışır. Kara iksir yüklenmediğinde tıpkı x-topu gibi devre dışı kalır.

Özet

Cehennem kuleleri en sağlam zırhları bile yakan alevler saçar.
10.seviye bir köy binası, bir cehennem kulesi edinebileceğiniz anlamına gelir.
Tek hedefli modun ısınması zaman alır ve onu en güçlü birliklere karşı en güçlü silah haline getirir.
Kahramanları, golemleri ve P.E.K.K.A.’ları kendi silahlarıyla vurun ve Cehennem kulesinin şaşırtıcı gücüyle şifacıları ve ejderhaları tekli modda öldürür.
Cehennem kuleleri tekli moddayken, okçular gibi zayıf birliklerin kalabalık kitleleriyle etkisiz hale getirilebilir.
Tekli hedef modundayken, Cehennem kuleleri biriken zarar verme özelliğini sunantir. Kule bir hedefe ne kadar uzun süre vurursa, verdiği zarar o ölçüde artar.
Çoklu hedef modunda, Cehennem kulesi 5e kadar hedefe aynı anda zarar verir.
Cehennem kulesi tarafından nişanlanan hedefler iyileştirilemezler. (şifacılar ya da büyüler yararız olacaktır.)
X yayında olduğu gibi cehennem kulesi de periyodik olarak doldurulmalıdır. Fakat cehennem kuleleri Kara iksirle dolarlar.
Supercell bu silahla da ilgili bir tanıtım videosu yayınlamıştır.
Cehennem kulesinin en çok tercih edilen bir hedefi yoktur, veya farklı ünitelere farklı zararlar vermez. Ancak, tekli modda zararı arttığı için daha fazla vuruş noktası olan birliklere daha fazla zarar verir.

Savunma Stratejisi
Cehennem kulesi tekli hedef modunda geniş kitle birliklerine karşı zayıftır. Bir cehennem kulesinin havan topu ya da büyücü kulesi tarafından korunduğuna emin olun. Bu savunma aracı tekli moddayken; ejderha, P.E.K.K.A., Golem gibi güçlü birlikleri alt etmek için tesirli bir silahtır. Bu anlamda büyücü kulesiyle kusursuz bir biçimde örtüşürler zira büyücü kuleleri geniş asker kitleleri karşısında güçlüdür. Bu iki yapıyı birbirlerine yakın bir biçimde yerleştirmek, yapılarınızın uzun süre yıkılmamasını sağlayacaktır. Kulenin ısıtma etkisi iyileştirme etkisini kırar, bu yüzden köy binası ve depolar gibi değerli yapıların etrafına yerleştirmeye önem veriniz. Çoklu atış modu birinci seviye birlikler ya da Domuz binicilerine karşı kullanmak mümkün. Bunların ikisini birbirine yakın biçimde yerleştirebilirsiniz. Burada da tuzaklar ve savunma binaları kullanın.

Saldırı Stratejisi
Bu yapı bilhassa tekli hedef modunda, güçlü ve ağır birliklerin önden gittiği stratejileri alt üst etmektedir. Bu yüzden ilk olarak hedef saptırıcı birlikleri göndermek zekice olacaktır. Yüksek seviyeli kahramanların bile cehennem kulesinin menziline girmesi bir kabusa dönüşebilir. Birçok duvar ve savunmanın arkasında bulunan bir cehennem kulesini yok etmek için güçlü birlikler büyülerle desteklenip kullanmak mümkün. +4. seviye yıldırım büyüsü 1. seviye bir cehennem kulesini yok edecektir. 5 adet +4. seviye yıldırım büyüsü 2. seviye bir cehennem kulesini yok edecektir. 5 adet+5. seviye yıldırım büyüsü 3. seviye bir cehennem kulesini yok edecektir. Küçük birlikler cehennem kulesinin tekli moduna karşı daha tesirlidir, zira her yeni birliğe nişan aldığında tekrar ısınmalıdır. Golemler saniyeler içinde yok edilirler, ancak etrafını okçularla ya da barbarlarla sararsanız kısa sürede yıkılacaktır. Tekli modda saldıranın alanı değerli değildir, tabi bir havan topu ya da büyücü kulesi çevrede değilse. Üst kısmına bakıp bir cehennem kulesinin hangi moda ayarlı olduğunu söyleyebilirsiniz. Eğer üst kısmı geniş bir çukur durumundayse tekli, ufak çuklinkar varsa çoklu moddadır. Boş ya da dolu olduklarını görmek için Cehennem kulesine bakın. Eğer boşsa üstünde yayan bir ateş olmayacaktır. Aynı zamanda alt kısımdaki lav da gözden kaybedilecaktır ve bütün yapı düz metal bir görüntüye sahip olacaktır.

Yükseltme farklılıkları

Cehennem kuleleri ciddi resim değişikliklere uğramazlar.
İlk inşa edildiğinde, Cehennem kulesi yüksek, dar taştan bir kuledir ve bir lav havuzuyla desteklenmiştir.
2. seviyede, kulenin üst kısmında devasa bir lens bulunmaktadır ve dikdörtgen görüntüsündeki kara iksir deposu yanına monte edilmiştir.
3. seviyede, yapı daha ince ve dikenli hale dönüşür. Aynı zamanda ateşli bir yapısı olan bu savunma ünitesi iç yönlü bir çerçeveye bürünür.

Diğer
23 Mart 2013 tarihindeki güncellemede oyuna “ateşli kale” görüntüsünde eklenmiştir. Güncel olarak açılan en son savunma ünitesidir. 2×2 lik bir alan kaplamaktadır. Gizli Tesla ve Cehennem kulesi köy arazisinde en az yeri kaplayan, kalıcı iki savunma ünitesidir. Güncel olarak iki yükseltme mevcuttur, yani kule 3. seviyeye menfaatilabilir. Bu oyundaki en az yükseltmeye sahip olan binadır. (tabi ki hiç yükseltmesi olmayan yapılar dışında) X yayına benzer bir hali vardır zira ikisinin de kısıtlı mühimmatı bulunmaktadır ve periyodik olarak doldurulmalıdırlar. Kara iksirle doldurulmasına rağmen alevler görüntüsünde saldırılarını yapmaktadır. Cehennem kulelerini yok etmek ile ilgili bir başarı da bulunmaktadır.”İtfaiyeci” görüntüsünde adlandırılmıştır.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: CEHENNEM KULESİ Description: Rating: 5 Reviewed By: JOHN DOE
Scroll to Top