728x90 AdSpace

Son Yazılar

Yeni Güncelleme ile gelen Kalkan Sistemi ve Eşleştirme Sistemi


Kalkan Sistemi ve Eşleştirme sisteminden yararlanma

Şimdiye kadar yapılan en büyük Clash Of Clans güncellemesi bende dahil olmak üzere bir çok insan tarafından hoş karşılanmadığını düşünüyorum, ama sistemi anladıktan sonra bundan faydalanabiliriz ve yeni kalkan sistemi belkide işinize yarayabilir.

Kalkan Sistemi

Yeni Kalkan sisteminin nasıl işlediğini anlamaya çalışalım.

Öncelikle kalkan nasıl kazanılır onu keşfedelim

• 12 saat kalkan % 30 imhada verilir
• 14 saatlik kalkanı % 60 imhada verilir
• 16 saatlik kalkan % 90 imhada verilir

Özetle eğer siz 12 saatlik bir kalkan kazanmak istiyorsanız köyünüzün %30 'unun yıkılması gerekli.

Bununla birlikte eğer saldırgan ordusunun %30 'unu dağıtmaz ise kalkan verilmez.

Düşündüğümüz ilk başta tüm çiftçilerin oyununun etkilenecek olduğu çünkü artık sadece Köy Binasının yok edilmesi size kalkan kazandırmayacak, bu kadar basit olmayacak. Bu durum sadece çiftçileri değil, Köy Binası avlayarak kolay bir şekilde kupa kazanan ve bu şekilde Titan Ligi'ne girmek için uğraşan, yada köy binası yok ederek sabir lig ganimetini kazanan oyuncularında durumunu etkilemiş durumda.

Burada şunu anlamak gerekiyor bu bir yönden bizim oyunumuzu kolaylaştırabilir, büyük güncellemeden önce eğer bir kalkanımız varsa diyelim 16 saatlik bir kalkan bu durumda bir saldırı yaptığımızda bu kalkanın tamamını kaybetmiş oluyorduk, bu durumda ise 16 saatlik kalkan süresi içinde kalkan tamamen bozulmadan 3 sefer saldırı yapma şansımız bulunmakta.

• Bundan sonra Saldırı ve intikam, kalkanı kıracak.
• İlk saldırı sadece 3 saat içinde kalkan azaltacaktır.
• İkinci saldırı 4 saat içinde kalkan azaltacaktır.
• Üçüncü saldırı 5 saat kalkan azaltacaktır.

Gerçek dünyada bu şu anlama gereliyor 3 defa saldırmak için 1 defa savunma yapmanız anlamına geliyor.

Clash of Clans oyunu saldıran ve savunanların olduğu bir oyun, bu Supercell geri getirmek için istediği bir durum. Son zamanlarda artık Saldırıların neredeyse % 80'i Köy Binası avlama durumuna dönüşmüştü.

Yeni sistemte savunma. Gerçek Saldırı (Köy Binasına olmayan), Tüm Ordu, Ganimet kaybetme


Her savunma en az 12 saatlik bir kalkan sağlar. Bu kazanılan kalkan sayesinde dükkandan günlük kalkan yada saatlik koruma satın almadan ve sürekli online kalmadan 3 defa saldırı hakkı tanır.


Bütün değişiklikler sadece bununla sınırlı değil tabiki yeni sistemden yararlanmak için Eşleştirme sistemininde nasıl çalıştığını bilmek gerekli.

Eşleştirme sistemi Şampiyonlar Ligi hariç, Kupa ve Köy Binası seviyesine bağlıdır. Kazanılacak ganimet Köy Binası seviyesine göre değişiklik gösterir. Daha düşük bir seviyede yağma daha az olmuş olur.

Kısacası Supercell sizinle aynı Köy Binası seviyesine sahip oyunculara karşı karşıya gelmenizi ve savaşmanızı istiyor. Bu değişikliğin sebebi ise zayıf köylerin daha üst seviyedeki köyler tarafından sürekli olarak ezilmesini önlemeye çalışmasından gelmektedir. Zamanla Şampiyonlar Ligi hariç tüm liglerde köy seviyeleri arasında bir eşitlik olmaya başlayacaktır.

Tüm bu değişikliklerle ortaya çıkan karmaşık durumu anlamak Clash Of Clans severler için faydalı olacaktır. Sonuç olarak bu değişiklik bir gün karşımıza çıkacaktı.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: Yeni Güncelleme ile gelen Kalkan Sistemi ve Eşleştirme Sistemi Description: Rating: 5 Reviewed By: JOHN DOE
Scroll to Top